"Balena Albastră" ajunge în atenţia SRI. Când se dezbate în Comisia de Control

Saturday, 01 April 2017, 12:37, Sursă: REALITATEA.NET

Senatorul liberal Cristian Chirteș a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Târgu Mureș, că săptămâna viitoare jocul "Balena albastră" va fi supus atenției Comisiei parlamentare de control asupra activității Serviciului Român de Informații, scrie Agerpres.

Adaugă părerea ta

"SRI e singurul organism care poate să acționeze asupra lor — încă nu avem datele complete. Marți sau miercuri, în Comisia de control asupra activității SRI, probabil vom ridica și această problemă, pentru că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice, acesta e rolul SRI, și dacă există vreo posibilitate să identifice modalitatea de propagare. Dar este o temă pe care probabil săptămâna viitoare o să încercăm să o ridicăm în comisie. Personal nu cunosc jocul", a afirmat Cristian Chirteș, membru al Comisiei de control SRI.

În aceeași conferință de presă, Ludovic Orban, candidat la conducerea PNL, a spus că nu cunoaște detalii despre jocul "Balena albastră", dar dacă acesta "afectează psihicul copilului, dacă afectează sănătatea lui sau îl pune în pericol, trebuie interzis".

Chestiunea este discutată deja și la nivel local, după ce autoritățile și-au declarat îngrijorarea.

Prefectul judetului Valcea, Radu Renga, a convocat pentru luni o sedinta de urgenta cu reprezentantii mai multor institutii publice pentru a discuta despre jocul "Balena Albastra".

Masura a fost luata in conditiile in care autoritatile au informatii potrivit carora mai multi copii din zona ar fi implicati in acest joc.

"Prefectul Radu Renga convoaca luni, 3.04.2017, ora 14.00, la sediul Institutiei Prefectului judetul Valcea, in regim de urgenta, toti reprezentantii institutiilor implicate in gestionarea aparitiei jocului-fenomen 'Balena Albastra'. Intalnirea va avea loc in urma aparitiei, si in judetul Valcea, a unor asemenea cazuri", a anuntat, sambata, Prefectura Valcea.

citește și "Grupurile morții" din Rusia seamănă panică. Un fenomen înspăimântător