Aristotel Căncescu, dezlănțuit:"Iohannis va plăti pentru aroganța sa. Orban e arivist"

Tuesday, 21 May 2019, 16:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Penelist cu vechi state, trimis în judecată de DNA, fost președinte al CJ Brașov, Aristotel Căncescu a simțit nevoia să se răzbune pe actualii lideri ai partidului. El susține că, la ora actuală, 70% dintre primarii şi viceprimarii PNL au dosare penale sau sunt în urmărire penală și că aceștia ar trebui să fie proști să-l mai susțină pe Iohannis. Despre Ludovic Orban spune că nu l-a sprijinit niciodată, pentru că "e arivist şi nu are aptitudini manageriale".

Fostul preşedinte al CJ Braşov Aristotel Căncescu îi scrie preşedintelui Klaus Iohannis cerându-i să înceteze campania populistă în care implică Justiţia şi instituţiile statului şi amintindu-i că a ajuns preşedinte datorită unor oameni care acum sunt "penali", situaţie în care ar trebui să-şi dea demisia. El îl critică şi pe Ludovic Orban, despre care spune că este arivist şi nu are aptitudini manageriale. "Sunt convins că aroganţa şi lipsa ta de caracter le vei plăti în acest an", îi transmite el lui Iohannis, făcând totodată apel la foştii săi colegi din administraţiile locale PNL să schimbe echipa din vârful partidului, scrie News.ro

"Klaus, Ca fost preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PNL - şi, ca unul dintre cei trei care te-au sprijinit să preiei conducerea PNL, poziţie din care ai devenit apoi, automat, candidat la preşedinţia României- îţi cer să încetezi această campanie populistă în care implici Justiţia şi instituţiile statului. Acum 20 de ani, pe când eram senator, susţineam că avem nevoie de legi prin care să scoatem politicul din justiţie. Am ajuns azi, după 30 de ani de la Revoluţie, să ne străduim să scoatem justiţia din politic. Dacă nu erau în politică oameni ca tine şi ca Traian Băsescu, sigur s-ar fi reuşit acest lucru. Klaus, Ai ajuns preşedinte datorită unor oameni ca mine, Ţurcanu, Adomniţei, Stavarache, Bâgiu, Scripcaru, Florea, Ciprian Dobre, Dobre, Uioreanu, Moloţ, Frunzăverde şi mulţi alţii, oameni care, la ora actuală sunt “penali”. Ar fi normal, Klaus, ca fiind promovat în această funcţie de nişte “penali”, să îţi dai demisia", afirmă Căncescu în scrisoarea deschisă postată pe Facebook..

În opinia sa, PNL a fost masacrat în două rânduri, mai întâi de Traian Băsescu, care după ruptura Alianţei DA, "a decimat de mai multe ori" partidul, urmând "tandemul Ponta-Maior, care a finalizat puţinul care mai rămăsese".

 "La ora actuală, 70% dintre primarii şi viceprimarii PNL au dosare penale sau sunt în urmărire penală. Tu ce ai făcut, Klaus, pentru ei? Le promiţi că dacă mai câştigi un mandat îi bagi pe toţi la puşcărie! Un procuror dement le-a făcut aproape la toţi primarii din judeţul Braşov, dosare penale, în mod obsesiv. Aceşti primari trebuie să fie proşti să te mai sprijine, pe tine şi PNL-ul!", susţine Căncescu.

Fostul preşedinte al CJ Braşov spune că, braşovean fiind, a fost prieten cu Ludovic Orban, dar în partid nu l-a sprijinit niciodată, pentru că "e arivist şi nu are aptitudini manageriale".

"Abia a scăpat de un dosar penal şi acum vrea o “justiţie dreaptă”. Dacă era condamnat ,aşa cum au păţit alţi colegi de Parlament şi ai domniei sale, mai era, oare, Justiţia dreaptă?", comentează el.

Aristotel Căncescu îi reproşează preşedintelui că s-a opus la legea codului administrativ, la legea codurilor penale, a incompatibilităţilor, deşi cateva sute de aleşi locali ai PNL şi-au pierdut mandatele.

"Tu ai scăpat.Ei, nu. Şi tu crezi, Klaus, că aceşti oameni te vor mai ajuta? Te vor mai vota?", întreabă el.

Căncescu îi transmite preşedintelui că de cinci ani este măcinat într-un mizerabil proces penal pentru drumuri din judeţul Braşov, cu toate că în Braşov aceste drumuri sunt făcute la preţuri mult mai mici decât le făceai Iohannis la Sibiu.

"Ca primar ai fost ajutat de toate guvernările de până în 2014. Eu, nu. M-am descurcat cu reursele mele proprii şi braşovenii m-au votat de şase ori. Tu, în schimb, după ce te-ai văzut cu sacii în căruţă, te-ai apucat să-i împroşti cu noroi pe toţi. Sunt convins că aroganţa şi lipsa ta de caracter le vei plăti în acest an. Fac un apel la foştii mei colegi din administraţiile locale ale PNL- ului să schimbe această echipă din vârful partidului şi să facă în România o justiţie dreaptă, împreună cu celelalte forţe politice. Nu pentru a-i acoperi pe corupţi, ci pentru a nu mai permite în viitor să se întâmple asemenea abuzuri", conchide Aristotel Căncescu.

La începutul acestui an, Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată de DNA, alături de alte persoane şi firme, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Procurorii susţin că obiectul acestei cauze îl reprezintă activitatea infracţională desfăşurată, în perioada iunie 2009 - ianuarie 2012, de cei 14 inculpaţi în legătură cu un contract de achiziţii publice derulat de CJ Braşov vizând modernizarea bazelor de salvare, refugii alpine şi trasee turistice din judeţ.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri