Ambasadorul SUA la Bucureşti s-a întâlnit cu premierul Grindeanu. Despre ce au discutat

Thursday, 16 March 2017, 10:14, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Sorin Grindeanu a primit joi, la Palatul Victoria, o delegație a Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, însoțită de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, discuția fiind axată pe înființarea unui Muzeu al Istoriei Evreilor din România.

Adaugă părerea ta

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis Agerpres, inițiativa aceasta este "un demers de consolidare a educației privind istoria Holocaustului". Discuția a avut loc în contextul organizării la Palatul Victoria, vineri, a primei reuniuni internaționale a Comitetului Consultativ pentru realizarea muzeului.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a exprimat aprecieri pentru excelenta colaborare între instituțiile din România și Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite, în special pentru desfășurarea de programe educative, precum și în promovarea internațională a proiectului unui Muzeu al evreilor din România.

"Acest proiect are susținerea Guvernului României, precum și a altor instituții ale statului român. Ne dorim ca acest proiect să devină realitate cât mai curând și vom colabora îndeaproape, în acest sens, cu Federația Comunităților Evreiești din România", a afirmat prim-ministrul, citat în comunicat.

Șeful Executivului a mulțumit delegației pentru propunerea de a deveni membru de onoare al board-ului viitorului Muzeu al Istoriei Evreilor din România.

În cadrul întâlnirii, partea americană a reafirmat aprecierea pentru activitatea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" și pentru rezultatele Președinției românești la Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului, precizează Executivul.

La întâlnire au mai participat Radu Ioanid, director al Programului Arhivistic Internațional din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, Paul Shapiro, director Programe de Înalte Studii din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, Mihnea Constantinescu, ambasador cu însărcinări speciale în MAE, și Alexandru Florian, director general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România — ''Elie Wiesel''.

Întâlnirea dintre Grindeanu şi ambasadorul SUA la Bucureşti vine la doar o zi după ce Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Hans Klemm. Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că discuţia s-a axat pe relaţia dintre România şi SUA, dar şi că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Exxon şi Bell Helicopter, pe care i-a invitat să investească în România.