Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alina Gorghiu despre legiferarea migraţiei politice: "Este un viol al democraţiei"

Thursday, 28 August 2014, 22:17 Sursă: REALITATEA.NET

"Este un viol al democraţiei. O spun la modul foarte serios şi am proprietatea termenilor şi mai ales a celor juridici. În 2006, toată clasa politică, printr-o consultare amplă, inclusiv cu PSD, a luat o decizie: să punem punct traseismului politic. Lucru salutat de toată lumea la momentul ăla. Au trecut 8 ani de zile de la momentul resetării scenei administraţiei din România şi nimeni nu a mai reuşit să facă un pas înapoi. Fără o dezbatere reală, fără să existe 24 de ore în atenţia opiniei publice, cu reacţie din partea societăţii civile, cu îngrijorări, în termeni diplomatici, din partea a două ambasade, cu reacţii din partea oficalilor din PE, Guvernul, azi, într-o perfectă netransparenţă, fără avizul AEP, ia această decizie", a spus Alina Gorghiu, invitată la emisiunea Realitatea Zilei cu Eli Roman, la Realitatea TV.

Gorghiu a precizat că, potrivit informaţiilor sale, la ordonanţă continua să se lucreze după adoptarea ei în guvern. "Nu a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că încă se lucrează la ea, altă ilegalitate. Mai au ceva de rafinat la această ilegalitate", a explicat deputatul PNL. 

OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, la începutul şedinţei de guvern, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor pentru că trebuie "să se facă dreptate".

"Trebuie să deblocăm activitatea administraţiei locale şi să facem şi un pic de dreptate. Toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta.

Totodată, premierul a declarat că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile, şi nu de 10.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ