Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UNIFICAREA DREPTEI. PDL începe miercuri negocierile cu PNL. Blaga, despre Udrea: "O fi frustrată"

Tuesday, 27 May 2014, 13:25 Sursă: REALITATEA TV

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, după o şedinţă informală a conducerii partidului, că reprezentanţii PDL se vor întâlni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, cu cei ai PNL, pentru o primă rundă de negocieri.

PDL va avea tot miercuri, înainte de întâlnirea cu liberalii, o şedinţă a Biroului Permanent Naţional. Şi PNL are programată miercuri, de la ora 14.00, o reuniune a Delegaţiei Permanente.

"De vreo două luni de zile, de mai multe luni spun ca va fi nevoie pe termen mediu sau lung de un singur partid mare de centru dreapta, e visul meu, daca e şi al lui, mă bucur, deocamdata e bine sa avem o alianţă, vom discuta întregul ciclu electoral", a spus Blaga după şedinţa PDL.

Rugat să comenteze declaraţia Elenei Udrea, care anunţase pe Facebook, mai devreme, că forţele de dreapta nu se vor unifica până la alegerile prezidenţiale deoarece există multe resentimente, Blaga a apreciat că: "Nu ştiu, o fi frustrată".

Între timp, Elena Udrea a completat postarea de pe Facebook, ea scriind la începutul textului că PMP acceptă orice inițiativă de unificare indiferent din partea cui vine și va susține orice candidat care poate să învingă candidatul PSD.

”Mişcarea Populară este gata să facă parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, acceptă orice iniţiativă de unificare indiferent din partea cui vine. Va susţine chiar orice candidat care poate să învingă candidatul PSD, fără să importe din ce partid face parte”, a scris Udrea pe Facebook la începutul textului inițial, în care susține că partidele de centru-dreapta nu se vor uni.

Udrea: Este nevoie de un proiect unit pentru a putea învinge în toamna aceasta candidatul PSD

"Aş vrea ca liderii de centru-dreapta să mă contrazică şi să avem un proiect comun înainte de alegerile din toamnă care să însemne şi succestul opoziţiei la PSD, să însemne câştigarea prezidenţialelor de către partidele care sunt în opoziţie. Noi, cei de la Mişcarea Populară, susţinem ceea ce am susţinut de foarte mult timp, încă de foarte mult timp, de un an de zile. Este nevoie de un proiect unit pentru a putea învinge în toamna aceasta candidatul PSD. Faptul că alegerile din 25 mai au trezit la realitate liderii de centru-dreapta e un semn bun. După aceste alegeri care au arătat o dreaptă fărâmiţată, liderii de centru-dreapta par că vor într-adevăr să construiască pentru la toamnă un singur proiect", a spus Udrea, ÎN EXCLUSIVITATE LA REALITATEA TV.

"Noi am avut şi avem discuţii cu lideri ai partidelor de centru-dreapta, sunt tatonări de toate părţile. Măcar aceste discuţii să se încheie cu o construcţie", a mai spus Udrea.

Elena Udrea a comentat şi atacul lui Vasile Blaga care a făcut-o "frustrată": "Asta imi dă mie argument să spun că am dreptate când spun că sunt şi oameni care trec mai greu peste resentimente personale".

"Cred că acum ar trebui să trecem peste toate orgolile, supărările din trecut. Pentru interesul acestei ţări cred că putem construi un proiect care să nu fie legat de persoane şi în noiembrie să ne regăsim în spatele unui candidat puternic şi să câştigăm", a mai declarat Udrea.

Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit cu Crin Antonescu despre asocierea Forţa Civică-PNL

Marţi, liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat la sediul PNL pentru a discuta cu președintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare.

Ungureanu a declarat, la finalul discuţiei cu Antonescu, că discuţiile pentru coagularea dreptei sunt într-o fază incipientă şi nu este vorba despre fuziuni, făcând un apel la liderii politici să fie "decenţi".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ