Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALDE nu este de acord cu asumarea răspunderii pe legea bugetului. Tăriceanu: ”Nu ne dorim să existe derapaje democratice”

Tuesday, 17 December 2019, 17:49 Sursă: Realitatea.NET

”Cred că este în folosul cetățenilor care dezbaterea bugetului să aibă loc în Parlament, cred că Parlamentul, ca instituție, rolul acestei instituții să nu fie scurtcircuitat. Pledez, chiar insist pentru o dezbatere a bugetului în Parlament și îl încurajez pe primul ministru să vină cu bugetul în Parlament. Varianta asumării răspunderii nu este una mai scurtă și știm foarte bine că asumarea răspunderii poate să fie atacată la CCR.

Celelalte asumări au fost deja atacate și CCR a dat termen 29 ianuarie și la adoptarea bugetului prin asumare nu se poate să dea mai devreme, deci nu va intra bugetul în vigoare decât la începutul lui februarie. Deci pică varianta asta cu un buget adoptat rapid.

Aș dori să îi sugerez primului ministru să facă o discuție cu toate partidele parlamentare, inclusiv cu PSD-ul, pentru a găsi soluții cât mai rapide de adoptare a bugetului (...) Noi ne-am angajat să susținem acest Guvern, dar nu ne dorim sub nicio formă să existe derapaje democratice”, a declarat, marți, Călin Popescu Tăriceanu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ