Realitatea Tv prezintă substratul luptei din PSD. Grindeanu, mărul discordiei, susţinut de GREII PSD

Sunday, 11 June 2017, 13:03 Sursă: REALITATEA.NET

Lupta apropiaţilor lui Liviu Dragnea pentru a forţa demisia guvernului Grindeanu aduce PSD în pragul scindării! Acest lucru reiese din informaţiile exclusive din surse PSD pe care Realitatea TV le-a obţinut în ultimele 2 zile. În urma atacurilor publice ale apropiaţilor lui Dragnea la adresa propriului guvern, oamenii vechi din PSD au decis susţinerea pe faţă a actualei echipe conduse de Sorin Grindeanu. Aceştia consideră că cei care atacă guvernul riscă să arunce din nou decizia majoră politică în curtea lui Klaus Iohannis.

Adaugă părerea ta

În ultimele zile au avut loc întâlniri/discuții/comunicări între ,,greii PSD" ce susțin guvernul Grindeanu, ce nu sunt de acord cu strategiile ,,traseiștilor PSD" grupați în jurul lui Liviu Dragnea. Astfel, greii PSD reprezentați de Ioan Rus, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, Marian Oprișan și Dan Nica au avut întâlniri, discuții și mesaje de susținere către echipa guvernamentală, reprezentată de nucleul dur Sorin Grindeanu - Mihai Tudose - Viorel Ștefan.

Aceștia consideră că decizia în PSD a fost preluată ilegitim de echipa traseiștilor PSD grupați în jurul lui Liviu Dragnea și reprezentați prin: Gabriela Firea-Florentin Pandele, filiera PC-Dan Voiculescu, respectiv UNPR-Gabi Oprea; Darius Vâlcov, filiera PD-Băsescu; Lia Olguța Vasilescu, filiera PRM-Vadim Tudor; Codrin Ștefănescu, filiera PRM-Vadim Tudor, plus PC-Dan Voiculescu. În categoria traseiștilor PSD este considerat chiar și Liviu Dragnea, care a ajuns în PSD în 2001, prin migrarea de la PD-Băsescu.

Chiar și echipa foștilor președinți PSD, Ion Iliescu, Adrian Năstase și Victor Ponta, consideră extrem de periculos și neproductiv pentru PSD demersul pripit și public al lui Liviu Dragnea și au exprimat acest lucru în interiorul partidului.

Singurul rezervat dintre foștii președinți PSD este Mircea Geoană, care speră la susținerea lui Liviu Dragnea pentru o posibilă numire la șefia SIE, în cazul în care Klaus Iohannis l-ar nominaliza. Toate aceste elemente conduc la apariția unei situații extrem de tensionate în perspectiva discuțiilor de săptămâna viitoare referitoare la guvernare, deschizând perspectiva unor grupări radicalizate, de o parte sau de alta, fapt ce sugerează clar iminența unei scindări în sânul celui mai solid partid de pe scena politică.