Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Ziua Recunoștinței 2018. Donald Trump a cruțat curcanii, așa cum cere tradiția

Wednesday, 21 November 2018, 17:49 Sursă: REALITATEA.NET

Ziua Recunoștinței 2018. Peas, de 17 kilograme şi Carrots, de 18 kilograme, s-au luptat pentru a scăpa de a fi gătiţi într-un sondaj online, pe site-ul Casei Albe. Peas a fost declarat câştigător. 

"Au fost alegeri corecte. Din păcate, Carrots a refuzat să îşi recunoască înfrângerea şi a cerut renumărarea voturilor. Încă ne luptăm cu Carrots. Vă spun, am ajuns la o concluzie. Carrots, îmi pare rău să îţi spun, dar rezultatul nu s-a schimbat. Ghinion pentru Carrots.", spune preşedintele SUA.

Trump a făcut astfel referire la cursa electorală din Florida, pierdută de democraţi după renumărarea voturilor. Chiar dacă Peas a câştigat alegerile, preşedintele a decis, aşa cum cere tradiţia, să graţieze ambii curcani. Ei îşi vor petrece restul vieţii în campusul universităţii Virginia Tech, unde vor fi îngrijiţi de studenţii la Medicină Veterinară. 

"Însă nu va fi, în totalitate, o perioadă de odihnă. Chiar dacă Peas şi Carrots au primit o graţiere prezidenţială, i-am avertizat că democraţii din Camera Reprezentanţilor probabil că îi vor convoca pe amândoi la audieri. Din păcate, nu pot să garantez că graţierile voastre nu vor fi blocate în instanţă. Se îmtâmplă mereu. Garantez.", spune Trump.

Peas şi Carrots se adaugă unui şir lung de curcani graţiaţi de preşedinții americani. Se crede că Abraham Lincoln ar fi dat startul tradiției, pentru că fiul său cel mic i-ar fi cerut ca unul dintre curcanii pe care îi crescuse şi pe care îl iubea să nu fie tăiat pentru cina festivă de Ziua Recunoştinţei. Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN