Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vladimir Putin, declaraţie surprinzătoare despre lipsa de independenţă a Europei faţă de America

Tuesday, 28 July 2015, 10:14 Sursă: REALITATEA.NET

Intrebat despre eventualitatea unui nou razboi in Europa, Vladimir Putin a raspuns: "Sper ca nu, dar ne-ar placea sa vedem Europa manifestandu-si mai mult independenta si suveranitatea".

In ce priveste Franta si legaturile cu NATO, liderul de la Kremlin a adaugat ca "este un pic curios daca, pentru a discuta probleme interne cu partenerii nostri europeni, trebuie sa mergem la Washington". In acest interviu acordat sambata la Sankt Petersburg, Vladimir Putin a criticat rolul jucat de Statele Unite in cursa inarmarii, dar si actiunea acestora impotriva FIFA pe care o considera "inacceptabila". "Relansarea" cursei inarmarii "a fost provocata de Statele Unite, dateaza de la iesirea unilaterala a Statelor Unite din Tratatul rachetelor antibalistice.

Acest tratat era piatra de temelie a oricarui sistem international de securitate", a acuzat el. In ce priveste scandalul care zguduie FIFA, declansat de Statele Unite, Vladimir Putin a acuzat Washingtonul ca a actionat pentru propriile interese. "Statele Unite au candidat pentru a gazdui Cupa Mondiala din 2022. Cel mai apropiat aliat al lor din Europa, Marea Britanie, a candidat pentru 2018.

Iar aceasta lupta impotriva coruptiei, asa cum are loc, ma face sa ma intreb daca nu este o continuare a luptei pentru campionatele mondiale din 2018 si 2022", a subliniat presedintele rus. "In niciun caz, o tara, mare sau mica, nu se poate deplasa prin lume si retine pe cine ii place sa aduca in inchisorile sale", a adaugat el. In mai la Zurich, sapte oficiali cu rang inalt ai FIFA au fost retinuti si trimisi in arest, la cererea Statelor Unite, care au deschis o procedura judiciara contra lor, suspectandu-i de coruptie.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN