Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Violențe în Parlamentul Turc

Thursday, 05 March 2020, 10:00 Sursă: Realitatea.net

Potrivit NTV, mai mulţi aleşi - cu buza sau arcada însângerată - ieşeau din sala în care se reunise comisia pentru a discuta despre o propunere controversată - susţinută de guvern - de a se putea ridica imunitatea parlamentarilor. Reuniunea comisiei fusese deja întreruptă în două rânduri săptămâna trecută de bătăi între aleşii Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator, aflat la putere) şi Partidul Democrat al Popoarelor (HDP, prokurd).

HDP consideră această propunere drept manevră a guvernului care vizează să-i îndepărteze din Parlament aleşii, care ar putea fi urmăriţi în justiţie - dacă nu mai sunt protejaţi de imunitate - pentru presupusul lor sprijin acordat separatiştilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie declarată "teroristă" de Ankara, Washington şi Bruxelles. Potrivit NTV, mai mulţi aleşi - cu buza sau arcada însângerată - ieşeau din sala în care se reunise comisia pentru a discuta despre o propunere controversată - susţinută de guvern - de a se putea ridica imunitatea parlamentarilor.

Reuniunea comisiei fusese deja întreruptă în două rânduri săptămâna trecută de bătăi între aleşii Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator, aflat la putere) şi Partidul Democrat al Popoarelor (HDP, prokurd). HDP consideră această propunere drept manevră a guvernului care vizează să-i îndepărteze din Parlament aleşii, care ar putea fi urmăriţi în justiţie - dacă nu mai sunt protejaţi de imunitate - pentru presupusul lor sprijin acordat separatiştilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie declarată "teroristă" de Ankara, Washington şi Bruxelles.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN