Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viktor Orban ameninţă că va închide ONG-urile ce apără drepturile solicitanţilor de azil

Sunday, 18 February 2018, 21:54 Sursă: REALITATEA.NET

"Dacă nu vor să îşi oprească activităţile periculoase, pur şi simplu le vom expulza de pe teritoriul ţării, indiferent cât de puternice sau bogate ar fi", a spus el duminică în discursul despre starea naţiunii.

Parlamentul ungar urmează să înceapă marţi să dezbată proiecte de lege care ar impune noi sarcini ONG-urilor ce lucrează cu refugiaţii, existând chiar riscul ca acestea să fie închise.

Totuşi, pentru a trece proiectele de lege, guvernul Orban are nevoie de o majoritate de două treimi pe care în prezent nu o deţine în parlament.

Conform proiectelor de lege, care au fost publicate recent pe site-ul parlamentului, respectivele ONG-uri vor plăti o taxă de 25% pentru toate finanţările externe, iar angajaţii lor ar putea primi interdicţia de a mai intra în centrele de refugiaţi din apropierea graniţelor ţării.

Organizaţiile vizate vor trebui de asemenea să se înregistreze la Ministerul de Interne, care ar putea acorda amenzi sau le-ar putea refuza ONG-urilor posibilitatea de a activa legal în Ungaria.

Orban s-a remarcat ca lider al unei poziţii anti-imigraţie în interiorul Uniunii Europene în timpul crizei migraţiei din 2015-2016, când un val masiv de refugiaţi şi imigranţi a trecut prin Balcani şi Ungaria.

Între timp, Ungaria a adoptat legi restrictive împotriva refugiaţilor şi imigranţilor şi a refuzat să accepte cotele obligatorii ale UE pentru persoanele care ar primi azil, chiar cu preţul unei acţiuni în justiţie din partea Bruxellesului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN