Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incident șocant în Rusia. O ursoaică și puiul ei au fost împușcați după ce s-au urcat pe un submarin - VIDEO

Wednesday, 11 November 2020, 12:22 Sursă: bbc

Autor: Iulian Budusan

Oficialii au transmis că nu a existat o altă soluție pentru îndepărtarea animalelor. Incidentul s-a petrecut în baza navală Viliuchik, din regiunea Kamceatka. Oficialii ruși susțin că un „instructor” de vânătoare a fost chemat să „neutralizeze animalele sălbatice”.

Sute de utilizatori din social media au acuzat marina rusă de cruzime inutilă după ce au văzut videoclipul. „Animale!” și „Întreaga esență a Rusiei într-un singur videoclip” au fost câteva dintre comentarii.

Filmările au fost publicate pe 8 noiembrie, deși nu este clar când s-a întâmplat evenimentul. În videoclip, unul dintre animale este văzut căzând în apă după ce pare că a fost lovit de un glonț. Se aude o voce masculină care spune că animalele ar fi mers în satele locale dacă ar fi fost alungate.

Se presupune că urșii, a căror specie nu a fost dezvăluită, au înotat peste golf pentru a ajunge la submarin din motive necunoscute.

Peninsula Kamchatka găzduiește aproximativ 24.000 de urși care pot fi văzuți frecvent pe plajele locale. Anul trecut, peste 50 de urși polari au coborât într-un sat din nordul Rusiei.

Toate activitățile publice din Rirkaipiy, regiunea Chukotka, au fost anulate, iar școlile au fost păzite pentru a proteja locuitorii de animale.

Conservaționiștii spun că schimbările climatice ar putea fi de vină, gheața slabă de pe coastă obligând urșii să caute hrană în interior teritoriului, mai degrabă decât pe mare.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN