Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vaticanul contraatacă: "Papa nu a negat existenţa Iadului, este o răstălmăcire!"

Friday, 30 March 2018, 10:52 Sursă: REALITATEA.NET

"Ceea ce spune autorul în articol este rezultatul reconstrucției pe care o face, în care cuvintele pronunțate de Papa nu sunt citate. Nu avem deci de-a face cu o transcriere fidelă a cuvintelor Sfântului Părinte," subliniază comunicatul, citat de catholica.ro.

Este vorba de întâlnirea cu Eugenio Scalfari, de 93 de ani, o întâlnire „privată, cu ocazia Paștelui, în care nu i s-a acordat vreun interviu”, se poate citi în comunicatul oficial din 29 martie. 

Scalfari, care se declară fățiș ca ateu, este fondatorul și fostul editor al publicației italiene de stânga La Repubblica.

Într-un articol publicat pe pagina publicaíei, Scalfari pretinde că Pontiful i-ar fi spus că „iadul nu există, (dar) dispariția sufletelor păcătoșilor există”. Este a cincea întâlnire dintre cei doi, nefiind prima în care jurnalistul prezintă fals cuvintele Papei dintr-o audiență privată.

În noiembrie 2013, după o controversă similară, Scalfari a admis că cel puțin unele cuvinte publicate „nu au fost spuse de Papă”, asta în condiíile în care a recunoscut că își face interviurile fără un suport de înregistrare și fără să ia notițe.

„Încerc să înțeleg persoana pe care o intervievez, iar apoi scriu răspunsurile lui cu cuvintele mele.” 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN