Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un comisar european, despre Marine Le Pen: "Programul său, sinucigaş"

Friday, 03 March 2017, 19:47 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă propunerea Marinei Le Pen de a supune unui referendum ieșirea Franței din UE este pusă în aplicare, 'ce sens mai are UE fără Franța? Niciunul. Franța este țară fondatoare și fundamentală pentru Europa', a declarat Moscovici, de la sediul reprezentanței Comisiei Europene în Franța. Socialistul Moscovici a amintit că Franța și Germania sunt doi piloni indispensabili ai UE și că, dacă unul dintre ei dă greș, blocul comunitar 'nu se va mai numi UE', scrie Agerpres. 

'Consecințele pentru Franța ar fi de proporții atomice', a adăugat oficialul european, care și-a exprimat totodată îngrijorarea cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale din Franța, din aprilie și mai, și față de creșterea în sondaje a Marinei Le Pen. În opinia lui Moscovici, programul privind Europa al Marinei Le Pen este complet diferit de cele ale celorlalți candidați.

'Sunt dispus să discut despre Europa, despre regulile noastre economice și financiare, cu toți candidații democratici. Cu toți cu excepția lui Le Pen, deoarece cred că, în realitate, nu avem prea multe să ne spunem. Cred că este o sinucidere pentru Franța, sugrumă țara și ucide Europa', a insistat el.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN