Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ucraina: 5 milioane de oameni au nevoie de ajutor

Friday, 27 February 2015, 23:18 Sursă: REALITATEA.NET

"Există într-adevăr o criză umanitară în zonele controlate de separatiști", a subliniat coordonatorul pentru ajutor umanitar al ONU în Ucraina, Neal Walker, la trecerea sa prin Bruxelles pentru a încuraja instituțiile europene să contribuie la un nou apel pentru fonduri de 316 milioane de dolari lansat în această săptămână.

ONU estimează că 4,7 milioane de persoane aflate în teritoriul separatist, în zonele de luptă sau în imediata lor apropiere au nevoie de ajutor. În plus, 300.000 de persoane s-au refugiat în alte regiuni ale țării și un milion în străinătate pentru a scăpa de acest conflict care a făcut 5.800 de morți în zece luni.

"Am văzut o acalmie momentană în lupte în ultimele 24 de ore și sperăm că încetarea focului va continua pentru a putea răspunde la aceste nevoi umanitare critice", a adăugat coordonatorul ONU.

Pentru a trimite ajutorul, așa cum a fost cazul în timpul unor operațiuni specifice începând din septembrie 2014, ONU trebuie să traverseze linia de front a armatei ucrainene.

 Mai multe pe Agerpres

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN