Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcia lui Erdogan anunță o posibilă decizie dramatică, cu implicații sumbre pentru Occident

Tuesday, 21 November 2017, 10:02 Sursă: REALITATEA.NET

Yalcin Topcu, şeful de cabinet al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat, luni, că Turcia ar putea să reconsidere statutul de membru NATO, afirmând că Alianţa a avut numeroase atitudini ostile faţă de Ankara, relatează NY Times şi Anadolu, citate de Mediafax.

Topcu a precizat că este timpul ca Parlamentul de la Ankara să reconsidere statutul de membru al Alianţei Nord Atlantice.

”Această organizaţie, care are tot felul de atitudini ostile faţă de un membru al său (Turcia - n. red.), nu este obligatorie pentru noi. Prezenţa marii naţiuni turce în această organizaţie a început să fie pusă sub semnul întrebării”, a declarat şeful de cabinet al preşedintelui turc.

Săptămâna trecută, Turcia a decis să îşi retragă cei 40 de militari dintr-un exerciţiu NATO desfăşurat în Norvegia, după ce fondatorul naţiunii, Mustafa Kemal Ataturk, şi Erdogan au fost incluşi pe lista ţintelor inamice. Ulterior, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO şi-a prezentat public scuze, însă preşedintele turc le-a respins.

Turcia are a doua cea mai mare armată din NATO, după Statele Unite, şi are frontiere comune cu Siria, Irak şi Iran, aspect ce o transformă într-un partener important al Alianţei Nord-Atlantice. În ultimul timp, liderii de la Ankara au început să se îndepărteze de NATO şi de UE, aspect ce a alarmat Occidentul.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN