Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcia. A fost revendicat atentatul comis joi, în care au murit 5 persoane şi 200 au fost rănite

Friday, 19 August 2016, 20:08 Sursă: REALITATEA.NET

"Un atentat sinucigaș de anvergură a fost comis de camarazii noștri împotriva sediului poliției din Elazig", pentru a denunța represaliile forțelor turce împotriva orașelor kurde din sud-estul majoritar kurd al Turciei, a precizat HPG, aripa militară a PKK, într-un comunicat citat de agenția pro-kurdă Firat.

Autoritățile turce au atribuit imediat atacul mișcării kurde separatiste ilegale. Aceasta revendică rar atentatele sale. Atentatul a fost precedat în timpul nopții de un atac similar împotriva unui post de poliție în Van (est), atac în care au murit trei oameni.

Atentatele și atacurile rebelilor kurzi împotriva poliției și armatei — cu alte șase decese la Bitlis (est) — au făcut în total 14 morți într-o singură zi, semn al unei intensificări a violențelor legate de conflictul kurd, intensificare promisă de comandamentul PKK.

Elazig este un bastion naționalist turc care a fost până acum ferit de acest conflict care durează din 1984 și în care au murit peste 40.000 de persoane. Forțele de securitate sunt supuse aproape zilnic unor atacuri din partea PKK după ce un armistițiu între rebeli și forțele turce s-a încheiat în timpul verii lui 2015.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN