Tragedie în Egipt: Trei judecători au fost uciși, după condamnarea la moarte a lui Morsi

Saturday, 16 May 2015, 18:57, Sursă: REALITATEA.NET

Trei judecători egipteni au fost uciși și trei au fost răniți, sâmbătă, în nordul peninsulei Sinai, teatrul unor atentate jihadiste vizând în special forțele de securitate, a indicat pentru AFP un reprezentant al poliției locale.

Adaugă părerea ta

Atacul, primul vizând magistrați în Sinai, a intervenit la câteva ore după ce justiția egipteană l-a condamnat la moarte pe fostul președinte Mohamed Morsi, destituit de armată în iulie 2013.

Grupările jihadiste, care revendică adesea atentatele comise împotriva forțelor de ordine, susțin că atacurile lor sunt un răspuns la represiunea sângeroasă lansată împotriva susținătorilor lui Morsi, după destituirea acestuia, și care a făcut peste 1.400 de morți.

Atacul a avut loc în orașul Al-Arich, capitala și cel mai mare oraș al provinciei Sinaiul de Nord. Indivizi înarmați au deschis focul asupra vehiculului în care se aflau șase judecători, care veniseră din Ismailia (nord-est) pentru audieri la Al-Arich, a precizat reprezentantul poliției.

Mohamed Morsi a fost condamnat la moarte sâmbătă, în primă instanță, împreună cu alți 100 de acuzați pentru organizarea unei evadări în masă dintr-o închisoare și pentru violențele comise în timpul revoltei din 2011 împotriva lui Hosni Moubarak. Unii dintre cei acuzați împreună cu Morsi aparțin de mișcări jihadiste ce își au bazele în Sinai.

Alte articole din: Ultimele Stiri