Tony Blair avertizează: Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea arunca țara în haos

Tuesday, 07 April 2015, 18:29 Sursă: REALITATEA.NET

Blair a făcut aceste declarații în primul său discurs, după ce a decis să se implice în campania electorală pentru a aduce un sprijin laburiștilor, la alegerile de pe 7 mai. În acest sens, fostul premier consideră că Partidul Conservator și-a radicalizat discursul, ca urmare a creșterii popularității partidului antieuropean UKIP, dar a atras atenția că o astfel de abordare împinge mai mult Marea Britanie, către ieșirea din blocul comunitar.

În opinia lui Blair, fără sprijinul UE, crearea de noi locuri de muncă, în Marea Britanie, va fi în pericol, astfel că economia britanică ar risca să ajungă într-o situație de incertitudine. Totodată, subliniază Blair, organizarea unui referendum privind apartenența în continuare la UE "ar fi un joc total inacceptabil cu viitorul" Marii Britanii.

"Ieșirea din UE va slăbi poziția Marii Britanii în lume, va dăuna semnificativ economiei noastre și — cu toate că este mai puțin evident, dar la fel de important pentru viitorul nostru — va fi contrară calităților și ambițiilor care încă ne definesc ca mare națiune globală", a insistat Blair.

În acest context, Tony Blair l-a criticat direct pe David Cameron, despre care a susținut că nici el nu crede că părăsirea UE este o decizie bună, dar recurge la această 'manevră' pentru a obține unele voturi de la UKIP și pentru a da satisfacție acelei părți a mass-media ce manifestă o poziție anti-europeană.

Mai multe pe Agerpres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN