Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Super Tuesday în SUA: Tot mai aproape de desemnarea candidatului democrat în cursa pentru Casa Albă

Tuesday, 03 March 2020, 14:31 Sursă: Realitatea.net

În aşa-numita Super Tuesday, adică super-marţea, sunt aleşi aproximativ o treime dintre delegaţii care vor fi prezenţi la Convenţia la care va fi anunţat candidatul oficial. Delegaţii fiecărui stat vor vota în funcţie de opţiunea majorităţii la alegerile preliminare. Favoriţi, astăzi, sunt fostul vicepreşedinte Joe Biden, care este sprijinit de democraţii moderaţi, dar şi de numeroase figuri marcante ale partidului, şi Bernie Sanders, care reprezintă electoratul cel mai de stânga al democraţilor.

Cu numai 10 zile în urmă, mulți se întrebau dacă Joe Biden va ajunge să candideze măcar până la alegerile preliminarii din 3 martie. După uriașa victorie, de sâmbătă, în alegerile preliminare din Carolina de Sud, Joe Biden s-a apropiat considerabil de Bernie Sanders, în ceea ce privește numărul delegaților câștigați în alegerile de până acum, notează Rador.

Aseară, Pete Buttigieg şi Amy Klobuchar, doi dintre democrații moderați care au anunțat că renunță la candidatura pentru nominalizare şi-au declarat împreună, pe aceeași scenă, susținerea pentru Joe Biden, într-o încercare urgentă de a împiedica ascensiunea lui Bernie Sanders, care se auto-recomandă drept un democrat socialist. Democrații de centru se tem că o nominalizarea a lui Sanders ar putea conduce la pierderea alegerilor în noiembrie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN