Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Securitatea Centrului European al Cercetării Nucleare, compromisă! Autoritățile în alertă

Thursday, 18 August 2016, 10:27 Sursă: REALITATEA.NET

Înregistrarea, postată online în 11 august şi vizionată deja de 90.000 de ori, arată mai multe persoane îmbrăcate în sutane negre, cu capetele ascunse sub glugi, care participă la un ritual în faţa unei statui a zeiţei Shiva în curtea privată a CERN, situat la graniţa franco-elveţiană, nu departe de Geneva, scrie Agerpres.

Scena, luminată de două torţe mari, este filmată de la distanţă dintr-un imobil care se înalţă chiar lângă curte. O femeie îmbrăcată în alb se lungeşte pe sol, fiind aparent înjunghiată de un bărbat încălţat cu pantofi de baschet. 

"Această înregistrare a fost făcută în incinta noastră, dar fără permisiunea noastră şi chiar fără ştirea noastră', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a CERN într-un email.

"CERN nu cauţionează acest gen de farsă, care poate genera neînţelegeri asupra naturii ştiinţifice a muncii noastre', a adăugat ea. 

Purtătoarea de cuvânt a indicat că o 'anchetă' a fost deschisă, dar a refuzat să furnizeze detalii, subliniind doar că este vorba despre o 'problemă internă'. 

Filmul video a fost reluat imediat de situri adepte a teoriei complotului, dintre care unele au susţinut că CERN practică sacrificii rituale. 

În afară de ceea ce pare a fi un umor şcolăresc, această înregistrare video suscită semne de întrebare cu privire la nivelul de securitate al sitului ştiinţific. 


'CERN primeşte în fiecare an mii de utilizatori din lumea întreagă şi câteodată unii dintre aceştia îşi lasă simţul umorului să meargă prea departe. Este ceea ce s-a petrecut şi acum', a explicat purtătoarea de cuvânt. 

Poliţia cantonului Geneva a declarat pentru AFP că nicio plângere nu a fost depusă de CERN.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN