Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rio de Janeiro, primul oraş din lume inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO

Wednesday, 14 December 2016, 10:48 Sursă: REALITATEA.NET

Ceremonia de acordare a titlului, care s-a desfășurat la poalele statuii lui Cristo Redentor cu brațele deschise de pe muntele Corcovado, certifică alegerea acestui oraș făcută în iulie 2012 de UNESCO, scrie Agepres.

Este vorba de o premieră, titlul de sit al Patrimoniului Mondial în categoria Peisaj Cultural și Urban fiind până acum rezervat grădinilor istorice, monumentelor, palatelor și cetăților, dar niciodată unui oraș.


În ultimii patru ani, autoritățile braziliene au întocmit un raport foarte detaliat explicând cum va fi protejat acest patrimoniu care include Parcul Flamengo, stânca de granit Pao de Açúcar, muntele Corcovado, plaja Copacabana, Grădina Botanică și pădurea urbană Floresta da Tijuca.

Arhiepiscopul de Rio, Mgr Orani Joao Tempesta, a lansat înainte de ceremonie campania "Amigo do Cristo Redentor" în scopul obținerii fondurilor necesare pentru a prezerva monumentul și pentru confortul vizitatorilor.

În prezent peste 3 milioane de reali (849.000 de euro) sunt prevăzuți anual pentru întreținerea statuii care este vizitată de trei milioane de turiști în fiecare an, potrivit unui comunicat al arhidiocezei.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN