Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Regina Marii Britanii se retrage la Sandringham, pentru a doua perioadă de izolare la nivel național

Monday, 02 November 2020, 20:09 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

Decizia prinţului Philip de a o însoţi pe regină la Windsor şi de a reveni la HMS Bubble - aşa cum este numită reşedinţa lor cu personal redus în contextul pandemiei de coronavirus - a fost luată după ce guvernul britanic a anunţat sâmbătă un nou lockdown.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a precizat că mutarea ducelui la Windsor a fost planificată de mai multă vreme.

Marea Britanie intră în izolare pentru o perioadă de o lună 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă că o izolare la nivel naţional va fi instituită săptămâna aceasta ca parte a eforturilor de stopare a creşterii numărului de infectări cu coronavirus, în timp ce ţara a atins nivelul de 1 milion de cazuri.

Magazine neesenţiale, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie, la fel şi pub-urile, barurile şi restaurantele, care pot oferi doar servicii de livrare la domiciliu sau la pachet.

Cu toate acestea, şcolile şi alte instituţii de învăţâmânt vor rămâne deschise.

Nu va fi o închidere la fel de restrictivă ca cea din primăvara trecută, dar va implica faptul că cetăţenilor nu li se va permite să părăsească casele pentru alte motive decât educaţia, munca sau cumpărăturile esenţiale, a explicat premierul. O oră pe zi de exerciţii şi contactul cu o singură persoană dintr-o altă familie vor fi, de asemenea, permise. 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN