Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rețetă șoc pentru fluidizarea traficului: taxă de 31.000 de euro pe vehicul

Monday, 20 November 2017, 18:36 Sursă: REALITATEA.NET

A impune fiecărui șofer un "drept de a circula", care crește costul unei berline de gamă medie la peste 50.000 de euro, s-a dovedit o măsură foarte eficientă în acest oraș-stat din Asia de Sud-Est. Circulația din Singapore a devenit relativ fluidă în comparație cu cea din alte metropole din regiune, precum Jakarta și Manilla, unde ambuteiajele sunt uriașe, scrie Agerpres.

Această obligație de a poseda o licență exorbitantă — Certificate of Entitlement (COE) — este totuși dificil sau chiar imposibil de implementat în alte țări, ea fiind specifică pentru Singapore.

Impunerea taxei COE a fost posibilă în această țară deoarece populația sa este obișnuită cu o legislație foarte strictă. Companiile mass-media sunt puternic controlate de stat și infracțiunile sunt sever pedepsite, inclusiv fapte care dau dovadă mai degrabă de lipsă de politețe, precum aruncarea unei hârtii pe jos și realizarea unui desen în graffiti pe fațada unei clădiri.

Totuși, acest model unic de licență este tot mai criticat din cauza ambuteiajelor din orele de vârf și a unei creșteri puternice a prețurilor automobilelor, după ce autoritățile au decis "înghețarea" numărului total de vehicule autorizate să circule. La aceste motive de nemulțumire se adaugă și cele generate de sincopele din transportul în comun.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN