Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul israelian, la ONU: Israelul va face totul pentru a-și apăra statul și poporul

Thursday, 01 October 2015, 20:57 Sursă: REALITATEA.NET

''Iată mesajul meu către liderii Iranului: planul vostru de a distruge Israelul va eșua. Și iată mesajul meu către țările ONU: oricare ar fi rezoluțiile pe care le adoptați în această incintă, Israelul va face tot posibilul pentru a-și apăra statul și poporul'', a spus Netanyahu, în aplauzele membrilor delegației israeliene.

Șeful guvernului israelian a adăugat că țara sa nu va permite ca Teheranul să adere la ''clubul mondial al armelor nucleare''.

''La 70 de ani de la moartea a 6 milioane de evrei, liderii iranieni promit să-mi distrugă țara, să-mi omoare poporul, iar răspunsul acestei adunări, unde sunt reprezentate aproape toate guvernele, a fost inexistent. Liniște totală, o liniște asurzitoare'', a subliniat premierul Israelului.

Pe de altă parte, Benjamin Netanyahu s-a declarat ''dispus să reia imediat negocierile de pace directe cu palestinienii fără nicio condiție prealabilă''.

''Din păcate, președintele (Autorității Naționale Palestiniene, Mahmoud) Abbas nu este pregătit să facă acest lucru. Sper că-și va schimba opinia'', a adăugat șeful executivului israelian.

Miercuri, liderul palestinian a denunțat continuarea procesului de colonizare israelian în Cisiordania și a accentuat că Palestina merită să fie recunoscută ca stat cu drepturi depline.

''Palestina, care este un stat observator nemembru al ONU, merită să fie recunoscută ca stat cu drepturi depline'', a declarat Abbas, subliniind ''sacrificiile enorme făcute de poporul palestinian și răbdarea sa în toți acești ani de suferință și exil''.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN