Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul israelian, gest emoţionant după atacurile teroriste de la Paris

Monday, 12 January 2015, 11:35 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un discurs pe care l-a susţinut la Marea Sinagogă din Paris, şeful Guvernului a salutat totodată "poziţia foarte fermă" şi "determinarea" preşedintelui francez François Hollande şi premierului Manuel Valls - veniţi să aducă un omagiu victimelor, la sinagogă - "împotriva noului antisemitism şi terorismului".

În această alocuţiune, susţinută în ebraică, Netanyahu a spus că vrea să-i "mulţumească" lui Lassana Bathily, angajatul musulman originar din Mali de la supermarketul coşer care a salvat clienţi ai acestui magazin de la Poarta Vincennes, în estul Parisului, ascunzându-i. Patru evrei au fost ucişi în această luare de ostatici. În total, 17 persoane au fost ucise în trei zile la Paris.

"Apreciez poziţia foarte fermă şi determinarea preşedintelui François Hollande şi premierului Manuel Valls împotriva noului antisemitism şi contra terorismului, a subliniat el.

"Inamicul nostru comun este islamul radical, extremist, nu islamul normal", a continuat el, după care a adăugat, în limba lui Molière de această dată: "Acesta este adevărul!".

Mai mult pe Mediafax.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN