Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Irakului acuză: Petrolul exportat ilegal de reţeaua Stat Islamic ajunge în Turcia

Monday, 07 December 2015, 22:17 Sursă: REALITATEA.NET

"Este necesar să oprim contrabanda ilegală cu petrol a reţelei teroriste Daesh (Stat Islamic - n.red); cea mai mare parte a petrolului ajunge în Turcia", a declarat Haider al-Abadi, potrivit Reuters, cu ocazia unei întrevederi cu ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Turcia a negat că ar permite contrabanda cu petrol extras de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a promis săptămâna trecută că va demisiona dacă Rusia poate demonstra acuzaţiile privind tranzacţii ilegale cu petrol extras de organizaţia teroristă Stat Islamic, care ocupă regiuni din Irak şi Siria, unde a proclamat un "califat".

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că Turcia a doborât bombardierul rus pentru a proteja tranzacţiile ilegale cu petrol extras din zonele siriene şi irakiene aflate sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic. "Am primit recent informaţii suplimentare care confirmă că petrol extras din zone aflate sub controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic este transferat în Turcia la scară industrială", a declarat Vladimir Putin. "Avem toate motivele să suspectăm că doborârea avionului rus a fost motivată de intenţia securizării rutelor pentru tranzitul petrolului spre porturi turce", a adăugat Putin.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN