Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Portugalia a declarat STARE DE ALERTĂ, după 78 de cazuri de coronavirus

Friday, 13 March 2020, 18:14 Sursă: Realitatea.NET

Decizia a fost luată de miniştrii sănătăţii şi internelor şi se aplică pe tot teritoriul Portugaliei, a anunţat cabinetul socialist de la Lisabona după o şedinţă care s-a prelungit până joi noaptea.

Până acum, starea de urgenţă a mai fost declarată în Portugalia în special pentru stingerea incendiilor de vegetaţie sau pentru evitarea penuriei de carburanţi în timpul unei greve a şoferilor de cisterne auto.

Guvernul portughez a luat deja circa 30 de măsuri împotriva epidemiei de COVID-19, printre care închiderea creşelor, şcolilor şi universităţilor timp de o lună, începând de luni; sunt afectaţi peste două milioane de copii, elevi şi studenţi.

Angajaţii care trebuie să rămână cu copiii vor primi două treimi din salariu, plătit în părţi egale de angajatori şi de stat. Au fost închise localurile de noapte, s-a interzis debarcarea în porturile portugheze a pasagerilor de pe nave de croazieră şi s-au suspendat vizitele la azilurile de bătrâni. Patronii de restaurante şi baruri trebuie să reducă la două treimi capacitatea localurilor, pentru a evita apropierea între clienţi. Din motive similare, centrele comerciale şi supermarketurile trebuie de asemenea să limiteze afluxul de cumpărători.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN