Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francisc despre răspândirea ştirilor false: "Dezinformarea este precum coprofilia"

Thursday, 08 December 2016, 18:47 Sursă: REALITATEA.NET

Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru folosirea unor termeni pe care oamenii i-ar putea găsi respingători. "Cred că mass-media trebuie să prezinte lucrurile foarte limpede, foarte transparent, şi să nu cadă în - fără supărare - boala coprofiliei, adică să-şi dorească mereu să acopere şi să documenteze scandaluri, să relateze despre lucruri urâte, chiar dacă acestea sunt adevărate", a afirmat Papa Francisc pentru publicaţia Tertio, citat de Mediafax.

"Şi din moment ce oamenii au o tendinţă spre boala coprofagiei, multe daune şi pagubă pot fi aduse". De asemenea, Papa Francisc a vorbit despre pericolul de a folosi mijloacele din mass-media pentru a calomnia rivalii politici.

"Mijloacele de comunicare în masă se confruntă cu propriile lor ispite, pot fi tentate să folosească forme de calomnie, şi, prin urmare, folosesc metode de defăimare, mai ales în lumea politică", a adăugat Papa Francisc. "Mass-media poate fi folosită drept mijloc de defăimare. Nimeni nu are dreptul să facă acest lucru. Este un păcat şi este jignitor ", a mai afirmat Papa Francisc.

Dezinformarea este cel mai mare prejudiciu potenţial pe care mass-media îl poate provoca, afirmă Papa Franics, pentru că "îndreaptă opinia într-o singură direcţie şi omite cealaltă parte a adevărului", potrivit declaraţiei Suveranului Pontif, citată de repubblica.it.

Nu este pentru prima dată când când Papa Francisc şi-a expus punctul de vedere într-un limbaj neobişnuit de frust. Cu un an înainte să fie ales papă, acesta a declarat pentru ziarul italian La Stampa: "Jurnaliştii riscă uneori să se facă vinovaţi de coprofilie şi să instige, astfel, coprofagia, un păcat care îi ispiteşte pe toţi bărbaţii şi pe toate femeile - adică, tendinţa de a se concentra pe aspectele negative, mai degrabă decât pe aspectele pozitive."


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN