Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ore DECISIVE pentru americani: Mai sunt câteva state de care depinde soarta Casei Albe. Cursă strânsă între Trump și Biden - HARTA VOTURILOR

Thursday, 05 November 2020, 00:34 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Numărătoarea voturilor nu s-a încheiat încă în șase state-cheie pentru determinarea următorului mandat de patru ani la Casa Albă. La acest scrutin, mai mult decât alte dăți, numărătoarea voturilor se prelungește, iar procentul este strâns între Donald Trump și Joe Biden.

Se așteaptă ca mai multe state cheie să finalizeze numărătoarea până la sfârșitul zilei de miercuri (ora Americii), dar alegerile ar putea fi hotărâte în următoarele zile. Joe Biden a declarat că se așteaptă să câștige, iar Trump a spus că este încrezător că matematica este în favoarea sa.

În SUA s-a înregistrat cea mai mare participare electorală din ultimul secol. Peste 100 de milioane de oameni și-au exprimat votul înainte de ziua alegerilor, iar alte zeci de milioane au votat marți.

Conform sistemului de votare, pentru a fi ales președinte, un candidat trebuie să câștige cel puțin 270 de voturi în ceea ce se numește colegiul electoral. Fiecare stat american obține un anumit număr de voturi în parte în funcție de populația sa și există un total de 538 de jucători.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN