Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Olanda interzice vălul musulman în locurile publice. Ce vor păţi femeile care nu respectă legea

Saturday, 23 May 2015, 17:45 Sursă: REALITATEA.NET

"Veşmintele care acoperă faţa nu vor mai fi acceptate pe viitor în instituţiile de educaţie şi sănătate, în clădirile guvernamentale şi transporturile publice", se arată într-un comunicat al Guvernului, după aprobarea proiectului propus de ministrul de Interne, Ronald Plasterk.

Comunicatul precizează că proiectul legislativ are ca scop să aducă "un echilibru între libertatea oamenilor de a purta hainele dorite şi importanţa comunicării identificabile", conform Mediafax.

Premierul Mark Rutte a insistat că proiectul, care interzice acoperirea feţei "în anumite situaţii în care este esenţial ca oamenii să fie văzuţi" sau din motive de securitate, nu vizează musulmanii.

"Proiectul legislativ nu are motivaţii religioase", a precizat premierul, adăugând că femeile musulmane vor putea purta în continuare burqa pe stradă.

Conform proiectului aprobat de Guvern, persoanele care poartă veşminte ce acoperă faţa, cum este vălul musulman, în locuri în care acest lucru este interzis vor fi amendate cu 405 euro.

Proiectul aprobat de Guvern urmează să fie examinat de o comisie de experţi juridici şi, pentru a deveni lege, trebuie să fie aprobat de ambele Camere ale Parlamentului.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN