Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacții halucinante din România la dezastrul Notre-Dame: ”Se apropie sfârșitul lumii...”

Tuesday, 16 April 2019, 11:51 Sursă: REALITATEA.NET

Notre-Dame, celebra catedrală catolică din Paris, un simbol al arhitecturii și civilizației franceze și europene, a ars parțial, într-un incendiu devastator, luni seară.

În vreme ce mai toți oamenii priveau fără cuvinte spre dezastrul de la Paris, unii s-au apucat imediat să croiască teorii, să dea sentințe și să facă predicții, care mai de care mai bizară.

Fostul deputat PMP și PDL Gelu Vișan a reușit să găsească în câteva secunde vina pentru izbucnirea incendiului de la Notre-Dame - meomarxismul și ateismul - și cumva a reușit și o legătură cu România.

Notre-Dame: Primele imagini din interior sunt dramatice. Există și vești bune

”Într-o țară care și-a pierdut credința și al cărei președinte sclav al Germaniei, promovează Ateismul Neomarxist, Simbolul Omenirii și al Creștinătății Arde...Catredala Notre-Dame...
Trist...Foarte Trist...Dureros...
În Franța este Săptămâna Mare...Arde Catedrala Notre-Dame...
Nenorocitul ăsta de Macron a reușit performanța să dea foc Franței sub mandatul lui și Catedralei Notre-Dame...Și el și Nazista aia vor să dea foc Europei cu Societatea lor Neomarxistă Ateistă, așa cum nenorocitul de Nazist vrea să dea foc României...
Diavolii pe Pământ...”, a scris Vișan, spre stupefacția unor comentatori, dar și aprobarea altora. 

Pe Gelu Vișan l-a distribuit Adrian Severin, fost europarlamentar PSD și ministru de Externe, care a adăugat propria viziune alarmistă.

”Iadul pe pământ! Se apropie sfârșitul lumii...”, a scris Severin.

Notre-Dame și Catedrala Mântuirii Neamului

În vreme ce a anunțat că este alături de poporul francez ”care iubește frumos și nefandosit un simbol”, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie, nu a pierdut ocazia de a-i ataca pe cetățenii români care au criticat construitrea din fonduri publice a Catedralei Neamului de la București.

„Preşedintele unei ţări declarat laice, iubeşte mai mult catedralele decât spitalele”, a spus episcopul de Huși, făcând astfel referire la cei care contestă construirea Catedralei Mântuirii Neamului în România.

Episcopul de Huși nu a mai zăbovit pentru a face o comparație între sistemul de sănătate din România și cel din Franța, căruia politicienii francezi îi acordă foarte multă atenție.

Notre-Dame și teoriile conspirației

Pe diverse pagini creștine din România, cum ar fi ”Cultura Vieții”, lucrurile au scăpat definitiv de sub control. Au fost acuzați sau beșteliți, pe rând, ateii, musulmanii, Dacian Cioloș, postul BBC, o pagină de satiră din România și alții.

Nu doar reacțiile din România au fost deplasate. În întreaga lume, rețelele sociale au oferit un teren fertil pentru bazaconii.

Mai multe pagini de Facebook și Twitter au alimentat diverse teorii ale conspirației, potrivit cărora incendiul ar fi de fapt un atentat terorist.

Oficialii nu au stabilit în mod clar cauza incendiului, dar bănuiesc că acesta ar fi pornit de la lucrările de restaurare a clădirii.

În acest timp, un ministru polonez a concluzionat că incendiul de la Notre-Dame este un sfârșit simbolic al Franței Creștine, în Săptămâna Mare.

Notre-Dame, 850 de ani de istorie

Macron: Vom reconstrui Notre-Dame

Pompierii au anunțat noaptea târziu că focul este sub control, la nouă ore după ce acesta a izbucnit, cel mai probabil de la lucrările de renovare a clădirii gotice.

Acoperișul și turla s-au prăbușit, mistuite de flăcări, dar structura de piatră a clădirii a supraviețuit, după lupte intense ale pompierilor.

Președintele Macron a vizitat locul incendiului de la Notre-Dame luni seară, anunțând că ”ce e mai rău a fost evitat”. Șeful statului a anunțat începerea unei campanii internaționale de strângere de fonduri pentru reconstrucția catedralei.

”Asta este ce așteaptă Franța, pentru că asta este ceea ce merită istoria noastră”, a spus Macron, vizibil emoționat.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN