Netanyahu, mai aproape ca niciodată de a fi înlăturat din fruntea Israelului

Thursday, 21 February 2019, 10:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Benjamin Netanyahu ar putea pierde alegerile legislative din 9 aprilie, după ce cei doi contracandidați principali au decis să își consolideze poziția, formând o listă comună. 

Cei doi principali contracandidaţi ai premierului israelian Benjamin Netanyahu au anunţat joi că au creat o alianţă în scopul câştigării alegerilor legislative anticipate din 9 aprilie, informează AFP, citată de Agerpres.

Benny Gantz, fost şef al Statului Major al armatei, şi centristul Yair Lapid au informat prin intermediul unor comunicate că formează o listă comună pentru alegeri şi că, în caz de victorie, vor asigura împreună, prin rotaţie, funcţia de premier.

Benny Gantz şi-a înfiinţat recent partidul "Rezistenţă pentru Israel", clasat în general ca fiind de centru-dreapta. Yair Lapid se află în fruntea partidului centrist Yesh Atid ("Există un viitor"), care numără în prezent 11 deputaţi din totalul celor 120 din Parlament.

Gantz a avut deja un succes considerabil în sondaje și a dat câteva lovituri de imagine după ce s-a asociat fostului ministru al apărării şi şef al Statului Major Moshe Yaalon. Un alt şef al Statului Major, Gabi Ashkenazi, a decis la rândul său să se ralieze "Rezistenţei pentru Israel", au precizat partidele conduse de Gantz şi de Lapid în comunicate de presă.

Netanyahu şi partidul său Likud sunt daţi favoriţi în sondaje. Aceleași sondaje, scrie Reuters, sugerează însă că șansele lui Netanyahu scad considerabil sau că actualul premier ar putea chiar să piardă scrutinul, în condițiile formării unei liste comune a Opoziției.

O altă problemă pentru Netanyahu este posibilitatea ca procurorul general să anunţe înainte de 9 aprilie intenţia de a-l inculpa pe premier în mai multe dosare de corupţie.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri