Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NATO avertizează că printre imigranţii din Mediterană se pot ascunde "terorişti"

Monday, 18 May 2015, 14:32 Sursă: REALITATEA.NET

'Este o tragedie umană, oamenii îşi pierd viaţa încercând să traverseze Mediterana. Este important ca UE să acţioneze', a declarat Jens Stoltenberg, salutând instituirea unei operațiuni navale europene pentru stoparea activităţii traficanţilor de imigranţi în Marea Mediterană.

'Una dintre probleme este că pot exista combatanţi străini, pot exista terorişti care se ascund, se amestecă printre imigranţi', a adăugat el la sosirea la Bruxelles la o reuniune comună a miniștrilor de externe şi cei ai apărării din cele 28 de state membre UE. Miniştrii vor decide în mod oficial stabilirea acestei misiuni luni după-amiază.

'Acest lucru evidenţiază importanța de a răspunde acestor tulburări, acestei amenințări, în diferite moduri', a declarat Stoltenberg, subliniind că 'NATO încearcă să găsească o soluţie la sursa acestei probleme (imigrația ilegală în masă), prin colaborarea cu partenerii, atât în Orientul Mijlociu, cât şi în Africa de Nord, pentru a-i ajuta să-şi sporească capacităţile, să creeze un climat de stabilitate'.

Cu toate acestea, Stoltenberg nu a răspuns la întrebarea dacă Alianţa Nord-Atlantică i-ar putea ajuta pe europeni să strângă informații confidențiale privind rețelele de traficanți vizați de operațiunea navală europeană.

El a estimat că această operaţiune ţine mai degrabă de resortul UE decât de cel al NATO, fiind vorba despre 'reţele criminale, controlul frontierelor şi imigraţie'.

SURSA: AGERPRES


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN