Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Apărării de la Kiev: Nu trebuie să fim naivi. Putin vrea controlul asupra Ucrainei

Saturday, 27 June 2015, 16:02 Sursă: REALITATEA.NET

"Există în continuare o ameninţare pentru că grupările militare (separatiste) şi trupele ruse continuă să-şi consolideze forţele, aducând echipament suplimentar şi muniţie, şi bineînţeles că planurile lor nu sunt paşnice. Nu trebuie să fim naivi şi să credem că Putin a renunţat la planurile sale de a cuceri Ucraina, de a destabiliza situaţia în Ucraina. El doar îşi schimbă tactica şi strategiile, dar scopul său rămâne acelaşi: să cucerească Ucraina", a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, în contextul unei vizite a ministrului canadian al Apărării, Jason Kenney, informează Mediafax.

Poltorak a ținut să precizeze faptul că separatiştii au lansat 5.000 de bombardamente asupra unor obiective ale forţelor ucrainene, de la semnarea armistiţiului la Minsk, în februarie.

Pe de altă parte, Poltorak urma să profite de vizita lui Kenney pentru a cere NATO să ofere mai multă asistenţă militară forţelor ucrainene, în conflictul cu separatiştii care s-a soldat cu peste 6.400 de morţi, potrivit estimărilor ONU.

În timp ce comandanţii militari ucraineni au raportat intensificarea atacurilor separatiştilor în estul ţării, în pofida armistiţiului în vigoare, Putin a negat, de fiecare dată, acuzaţiile Kievului şi Occidentului conform cărora Rusia îi susţine pe separatiştii, din estul Ucrainei, cu trupe şi armament.

De asemenea, tot vineri, purtătorul de cuvânt al armatei Andrei Lisenko a declarat că un soldat ucrainean a fost ucis joi în atacurile separatiştilor.

"Intensitatea atacurilor creşte", a afirmat el într-o conferinţă de presă.

Canada, ca şi alte state NATO, a oferit fostei republici sovietice doar ajutor neletal. Instructori militari canadieni ar urma să vină în Ucraina, în această vară, pentru a forma noii membri ai armatei ucrainene.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN