Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lupta lui John Howard contra SIDA

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

În Australia nu vor fi acceptaţi candidaţii la imigrare dacă sunt purtători ai virusului HIV, a anunţat premierul australian John Howard. El a adăugat că intenţionează să iniţieze o lege în acest sens. Poziţia premierului a stârnit un val de proteste în rândul militanţilor pentru drepturilor omului şi chiar în mediile medicale.

"Ar putea exista considerente de ordin umanitar care să nunţeze această interdicţie, dar prima mea reacţie în această problemă este negativă", a afirmat Howard într-un interviu acordat unui post de radio australian. În Australia este deja interzisă imigrarea persoanelor atinse de tuberculoză, iar orice cadidat la rezidenţă permanentă în vârstă de 15 ani este supus obligatoriu unui test de depistare a virusului HIV.

Este, de asemenea, interzisă stabilirea în Australia a persoanelor a căror stare de sănătate necesită un tratament pe viaţă depăşind suma de 21.000 de dolari australieni (echivalentul a 13.000 de euro). O serie de experţi şi membrii organizaţiilor de luptă împotriva SIDA, ca şi alte organizaţii civice, au condamnat sever această atitudine, pe care o consideră exagerată şi intolerantă.

Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN