Lech Walesa, declarație dură despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Tuesday, 17 March 2015, 12:32, Sursă: REALITATEA.NET

Fostul președinte polonez Lech Walesa, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în anul 1983, consideră că Occidentului nu-i rămâne altceva de făcut decât "să răspundă prin forță" la "agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei", transmite agenția ucraineană Unian.

Adaugă părerea ta

''Putin și Rusia au călcat în picioare principiile pe care este construită Europa — libertate, tratate, înțelegeri, garanții. În acest caz, statelor occidentale nu le rămâne altceva de făcut decât să răspundă prin forță la agresiunea rusă'', a afirmat Walesa într-o declarație pentru postul polonez de televiziune TVN24.

În același cadru, liderul istoric al sindicatului polonez 'Solidaritatea' a făcut apel la Occident să ajute Ucraina, inclusiv prin livrarea de armament. El a adăugat că, în timp ce Rusia utilizează forța brutală în Ucraina, Occidentul încearcă un fel de joc politic care nu poate duce la o normalizare a situației din estul ucrainean. ''Cum poți juca și câștiga, când el (Putin) joacă box, în timp ce noi jucăm șah?'', s-a întrebat retoric fostul președinte al Poloniei în perioada 1990-1995.

 Mai multe pe Agerpres