Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Le Pen, huiduită și evacuată pe ușa din spate din catedrala regilor Franței în ultima zi de campanie

Friday, 05 May 2017, 15:48 Sursă: REALITATEA.NET

"Marine, scoate banii!", au strigat câteva sute de tineri susținători ai adversarului ei, centristul Emmanuel Macron, dar și ai lui Jean Luc Melenchon, tribunul stângii radicale învins în primul tur al alegerilor, la 23 aprilie. "Comitetul de primire" improvizat a lansat ouă și sloganuri antifasciste în direcția candidatei de extremă-dreapta și a colegilor săi de echipă, a consemnat Le Parisien.


Marine Le Pen et Nicolas Dupont-Aignan chahutés... de 20Minutes

Marine Le Pen a descins la orele prânzului la catedrala din Reims, unde au fost încoronați mai mulți regi ai Franței și care a fost devastată de bombardamente în al Doilea Război Mondial, însoțită, între alții, de Nicolas Dupont Aignan, care ar urma să devină premier dacă Le Pen ar câștiga duminică. Grupul de vizitatori era separat de manifestanți de un cordon de polițiști, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune franceze.

Vicepreședintele FN, Florian Philippot, și directorul de campanie al candidatei, David Rachline, au fost evacuați din catedrală înconjurați de gărzi de corp și în huiduielile manifestanților. În ce-i privește, Marine Le Pen și Nicolas Dupont Aignan au fost ajutați să iasă pe o ușă care nu este folosită de regulă pentru public, conform L'Express.

"Agitații din tabăra lui Macron nu ne vor împiedica să aducem un omagiu Franței și istoriei sale milenare #Reims", a reacționat Philippot pe Twitter.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN