Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Le Pen a obținut un scor record - 11 milioane de voturi, și anunță transformarea Frontului Național

Sunday, 07 May 2017, 21:51 Sursă: REALITATEA.NET

Marine Le Pen a pierdut, dar nu este învinsă definitiv. Într-un scurt discurs ținut după aflarea primelor rezultate estimate, Le Pen, zâmbitoare, i-a urat succes lui Emmanuel Macron și a anunțat că lupta continuă.

Rezultatele oficiale nu au venit încă, dar proiecțiile oferite de exit-poll-uri sugerează că șefa Frontului Național a primit în jur de 11 milioane de voturi, un record pentru partid, care anunță planuri ambițioase pentru viitor.

”Francezii au desemnat alianța dintre patrioți și republicani drept principala forță de opoziție”, a spus Le Pen, cu referire a coaliția formată de Frontul Național și partidul condus de Nicolas Dupont-Aignon. ”Primul tur de scrutin a adus o deconstrucție majoră a vieții politice franceze, prin eliminarea vechilor partide”, a anunțat Marine Le Pen după anunțarea rezultatelor, adăugând că lupta se duce acum între patrioți și globaliști.

Le Pen a mai precizat că Frontul Național trebuie să se transforme pentru a beneficia de această oportunitate istorică. Candidata extremistă nu a clarificat dacă această transformare presupune și o schimbare a numelui partidului, așa cum s-a vehiculat în presă.

Lupta se mută acum în iunie, cu ocazia alegerilor legislative, unde Frontul Național speră să obțină un rezultat cât mai bun.  


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN