Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jean-Marie Le Pen cere în justiție reintegrarea sa în Frontul Național

Wednesday, 14 October 2015, 22:24 Sursă: REALITATEA.NET

Jean-Marie Le Pen a mai solicitat instanței să constate că excluderea din partid pronunțată în cazul său nu afectează calitatea sa de președinte de onoare și drepturile și obligațiile statutare aferente acestei calități.

Pe 20 august, Jean-Marie Le Pen a fost exclus din partidul său, Frontul Național, la capătul unui conflict deschis cu fiica sa Marine Le Pen, căreia el i-a înmânat cheile formațiunii în 2011.

În vârstă de 87 de ani, Le Pen, care a reușit în 2002 să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, a fost astfel dat afară din FN, pe care l-a fondat și condus timp de aproape 40 de ani.

Obișnuit cu afirmațiile rasiste și antisemite, care i-au adus mai multe condamnări în justiție, el a fost sancționat pentru o nouă serie de provocări privind Holocaustul, considerate dăunătoare pentru strategia de îmbunătățire a imaginii partidului condus de fiica sa.

Această excludere a survenit după cinci luni de criză deschisă între tată și fiică, criză marcată de declarații acide în media și de acțiuni în justiție.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN