Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini scandaloase! Un militar imobilizează, sub amenințarea armei, un copil cu mâna în ghips

Tuesday, 01 September 2015, 10:41 Sursă: REALITATEA.NET

Imaginile a fost surprinsă pe 28 august, în timpul unor proteste faţă de proiectul israelian de colonizare a satului Nabi Saleh din Cisiordania. Activiştii palestinieni organizează săptămânal, vinerea, astfel de manifestaţii, prin care îşi arată nemulţumirea faţă de construcţiile ridicate de israelieni în zona disputată. Clipul a fost ilmat chiar de tatăl copilului, care apoi l-a postat pe internet, transmite CNN, potrivit Adevărul.

Bărbatul nu căuta însă să surprindă un asemenea abuz, ci filmează fiecare astfel de demonstraţie la care participă alături de familia sa, urcând apoi clipurile pe o platformă de activism numită Solidaritate pentru Nabi Saleh.

Imaginile au devenit viral, strângând aproape trei milioane de vizualizări în mai puţin de 48 de ore. „Este foarte dificil pentru orice tată sau mamă să-şi vadă copilul aşa, atacat cu violenţă”, a declarat pentru CNN Bassem Tamimi, tatăl băiatului.

În imaginile video apare şi sora băiatului, A'hed, care trage de soldat şi chiar îl muşcă de braţ, încercând să-l elibereze pe băiat.

Armata israeliană a apărat însă faptele soldatului, motivând că persoane din mulţimea de protestatari au aruncat pietre spre militarii mobilizaţi acolo.

„Forţele au decis să reţină unul dintre palestinienii care aruncau cu pietre”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei pentru CNN.

Acesta a adăugat că băiatul nu a fost arestat din comanda comandantului din teren, care a considerat că un astfel de pas ar conduce la escaladarea violenţelor.

În urmă cu doi ani, în iulie 2013, Israelul şi Palestina au reluat negocierile pentru pace după trei ani de la ultima rundă de astfel de discuţii. Din nou, negocierile s-au încheiat în eşec din cauza lipsei unui acord privind operaţiunile de colonizare întreprinse de israelieni în Fâşia Gaza. Israelul a preluat controlul asupra Cisiordaniei în 1967, atunci când a luat şi Fâşia Gaza, pe care palestinienii o vor drept stat palestinian.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN