Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hollande, discurs dur în PE: UE trebuie să intervină în Siria, există riscul unui război total!

Wednesday, 07 October 2015, 18:05 Sursă: REALITATEA.NET

'Europa s-a ocupat cu salvarea de vieți, cu lupta împotriva rețelelor criminale' ce profitau de pe urma afluxului de refugiați, însă 'Europa a întârziat să înțeleagă că tragediile din Orientul Mijlociu și Africa vor avea consecințe pentru ea', a afirmat șeful statului francez în fața deputaților europeni.

Hollande a atenționat, de asemenea, în legătură cu un 'război total' dacă Europa nu va acționa în Siria și în regiune, îndemnând din nou să se găsească o alternativă la regimul lui Bashar al-Assad.

'Să nu credem că vom fi la adăpost dacă vom lăsa confruntările religioase să se amplifice. Această dramă ne vizează pe toţi. (...) Dacă vom lăsa această criză să escaladeze, nu vom putea fi protejaţi. Trebuie să intervenim pentru a evita un război total în regiune. Dacă vom lăsa confruntările religioase să se amplifice, nu vom fi la adăpost: va fi un război total", a avertizat Hollande în Parlamentul European.

'Trebuie să construim în Siria, cu toți cei care pot să contribuie la aceasta, un viitor politic care să-i ofere populației siriene o alternativă la Bashar al-Assad sau Daesh', a adăugat președintele francez.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN