Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul ceh își va depune demisia

Friday, 24 November 2017, 20:47 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele ceh Milos Zeman intenționează să-l numească pe Andrej Babis în funcția de premier la începutul lunii decembrie, conform Agerpres.

Mișcarea populistă ANO, înființată și controlată strict de Babis, a câștigat alegerile, cu susținere atât de la dreapta, cât și de la stânga, cu promisiuni de reducere a taxelor și de înlocuire a politicienilor corupți, precum și prin apelurile de închidere a frontierelor UE și împotriva cotelor de refugiați în Uniunea Europeană.

Andrej Babis a anunțat la sfârșitul lunii octombrie, după o întrevedere cu președintele Milos Zeman, că va încerca să formeze un guvern minoritar în Cehia după ce a fost refuzat de celelalte formațiuni în discuțiile vizând crearea unei coaliții.

ANO a câștigat detașat alegerile legislative, dar restul partidelor au refuzat să sprijine un guvern care îl include pe miliardarul Andrej Babis, acuzat de fraudă.

Formațiunea lui Babis dispune de 78 de locuri din cele 200 ale camerei inferioare a parlamentului și are nevoie de o majoritate simplă pentru a obține votul de încredere. Un singur partid, KSCM (comunist), a anunțat că ar putea accepta un guvern minoritar.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN