Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Motivul incredibil pentru care incendiul din Grecia a fost atât de devastator

Wednesday, 25 July 2018, 16:13 Sursă: REALITATEA.NET

Grecia incendiu. Condiţiile meteo exceptionale, cu rafale puternice de vânt, care au atins viteze record de pana la 120 km / h, reprezintă una dintre cauzele pentru care efectele devastatoare ale incendiul din Grecia, a explica un putin partial de vina pentru devastarea provocata de incendiile din Attica, a explicat Manolis Pleionis, șeful Observatorului Național din Atena.

Acesta a declarat că "viteza ridicată a vântului a creat cu siguranță condiții pentru avansarea și răspândirea rapidă a focului"

"Am măsurat rafalele de vând din regiune și ceea ce am putut descoperi este că au existat viteze cu adevărat ridicate ale vântului. În unele dintre stațiile noastre, la Isthmus, Kaparelli în Viotia, Parnita și Penteli, în Ano Liosia și în Neos Kosmos, aceste rafale au avut cea mai puternică viteză din ultimii opt ani, de când avem stații meteorologice în aceste zone ", a spus Manolis Pleionis, într-un interviu acordat Agenției de știri de la Atena.

Grecia incendiu. Condițiile meteo din timpul incendiile au fost excepționale, potrivit acestuia, cu rafale puternice care au durat de la prânz până la ora 22:00.

"Viteza medie a vântului a fost de aproximativ 65 km pe oră, dar particularitatea acestor vânturi constă în faptul că s-au înregistrat mai multe rafale, rafale puternice care au ajuns până la 120 km pe oră. Rafalele au creat condiţiile pentru răspândirea focului", a spus el. 

Grecia incendiu. Imaginile groazei: "Staţiunea Mati, pur şi simplu, nu mai există!" 

Grecia incendiu. 80 de morţi şi aproape 200 de răniţi este cel mai recent bilanţ al incendiilor de vegetaţie din Grecia. Zeci de persoane sunt date încă dispărute, iar autorităţile se tem că acest bilanţ negru va creşte. Echipele de salvare caută în continuare printre ruinele fostei staţiuni Mati, rasă de pe faţa pământului de flăcări.

Grecia incendiu. Între timp, încă un incendiu a izbucnit în Peloponez. Arde vegetaţia şi în apropiere de portul Corint şi pe insula Creta. Premierul grec Alexis Tsipras a decretat trei zile de doliu naţional în memoria persoanelor decedate în urma incendiilor.

Grecia incendiu. Pompieri şi experţi în situaţii de urgenţă au declarat pentru presa elenă că tragedia, cea mai gravă de acest tip de peste un deceniu, a fost provocată de faptul că autorităţile nu au pus la punct un mecanism şi un plan pentru situaţii de urgenţă. Aceasta pentru că meteorologii au avertizat în legătură cu riscul de incendii, dar autorităţile nu au reuşit să intervină la timp. 

Grecia incendiu. Ce se întâmplă cu turiștii români. Anunţul făcut agenţiile de turism 

Grecia incendiu. Ministerul român de Externe a anunţat că reprezentanții Ambasadei ţării noastre la Atena au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a afla dacă se află români printre victime. 

Grecia incendiu. Militarii români pleacă spre Grecia pentru a oferi ajutor autorităților și populației după dezastrul provocat de incendiile de vegetația.

Grecia incendiu. ”Aeronavele Forțelor Aeriene Române și cei aproximativ 20 de militari - membri ai echipajelor și personal auxiliar - vor decola spre Grecia astăzi, 25 iulie, în jurul orei 10.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. 

Grecia incendiu. ALERTĂ pentru turişti: Harta zonelor afectate!

Grecia incendiu. Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum și aeronava C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, sunt puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale în cadrul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene care coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate”, a anunțat un comunicat al MAPN, miercuri dimineață.

Grecia incendiu. Autorităţile au somat populaţia din zonele afectate să facă totul pentru a se salva, să nu se gândească la locuinţe sau la bunuri. Iar spitalele au făcut un apel pentru sânge, pentru a trata arşii.

Grecia incendiu. "Vreau să cred că, în ciuda condiţiilor meteorologice adverse, vom face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a controla focul", Alexis Tsipras, premierul Greciei. 

Grecia incendiu. Bilanț cutremurător al incendiilor din Grecia: 74 de morţi şi aproape 200 de răniţi

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN