Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gesturile îngrijorătoare pe care le-au făcut copiii musulmani dintr-o grădiniţă din Belgia

Tuesday, 22 August 2017, 20:52 Sursă: REALITATEA.NET

O organizaţie din Belgia, care oferă şcolilor soluţii împotriva radicalizării, a deschis din 2016 până acum nu mai puţin de 481 de dosare cu astfel de cazuri. Situaţia neobişnuită a fost semnalată de primarul localităţii unde se află grădiniţa.

„Unii dintre ei nu mai vor să dea mâna fetiţelor, recită versete din Coran în curte în timpul recreaţiei, lipsesc de la şcoală vinerea din motive religioase”, spune Luc Dupont, primar în Renaux.

Situaţia este alarmantă şi din punctul de vedere al psihologilor.

„Riscul transmiterii unor mesaje radicale extreme din partea unor persoane importante, cum sunt părintii, la varste atât de mici, prezintă faptul că ele pot fi preluate ca atare de către copiii, nu vor fi contestate, nu vor fi analizate, nu vor fi puse la îndoială şi pot fi transformate în timp în comportamente. Un copil radicalizat în preşcolaritate este în primul rând o victimă”, spsune pishologul Diana Stănculescu, citat de digi24.ro.

În Belgia, şcolile care se confruntă cu astfel de cazuri se pot adresa unui centru unde experţi în Islam oferă consiliere pentru combaterea radicalizării.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN