Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Panică în Capitala Turciei. Incendiu puternic, marţi seară, într-un cartier din Ankara

Tuesday, 19 July 2016, 18:24 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Deflagraţia s-a produs în apropierea Spitalului universitar Ibn Sina, în districtul Sihhiye din Ankara. Potrivit agenţiei Reuters, un imobil rezidenţial a luat foc în Ankara, dar incendiul a fost sub control. Nu există informaţii despre cauzele incendiului.

Poliţia turcă a comunicat că nu a avut loc nicio explozie.

În zonă s-au ridicat nori negri de fum. Pe Twitter au început deja să circule fotografii de la locul exploziei. Pe de altă parte, conform unor surse, explozia ar fi avut loc la sediul Televiziunii publice turce (TRT).

Erdogan a dispărut din Ankara, după tentativa de lovitură de stat

Situaţia este extrem de tensionată în Ankara. La câteva ore după începerea tentativei de puci care îl viza, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a plecat la Istanbul, fieful său politic, și nu a mai revenit de atunci în capitala Ankara, o absență care ridică întrebări, relatează marți AFP.

Plecarea de la Ankara a șefului statului, al cărui guvern a fost zguduit de tentativa de puci, și bombardarea unor instituții, între care și parlamentul, de către facțiuni militare, au fost intens comentate pe rețelele sociale. "Președintele (Erdogan) se află la Istanbul de la lovitura de stat", se arată într-un mesaj postat pe Twitter. "Nu reușesc să înțeleg aceasta. Capitala nu este sigură?", a întrebat ironic autorul mesajului.

"Capitala Turciei este Ankara", a scris un altul într-un mesaj pe Twitter. "De ce președintele anunță din Istanbul că totul se află sub control? De ce toți acești soldați trimiși la Istanbul?", a întrebat el după anunțul potrivit căruia 1.800 membri suplimentari ai forțelor de ordine au fost desfășurați în cel mai mare oraș din Turcia pentru a întări securitatea în locurile strategice.

Președintele urmărește evoluția situației de la domiciliul său din Istanbul. Premierul și membrii guvernului se află la Ankara', a declarat un oficial turc sub rezerva anonimatului.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN