Explozie devastatoare la o uzină: cel puțin 23 de morți

Wednesday, 04 December 2019, 07:33 Sursă: Realitatea.net

Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 130 au fost rănite marţi în incendiul unei uzine la nord de Khartoum, provocată de explozia unui camion-cisternă conţinând gaz, a informat guvernul sudanez, notează AFP.

Adaugă părerea ta

Un fum dens negru s-a ridicat în aer în timpul incendiului, iar sectorul a fost izolat de poliţie, potrivit martorilor şi unui corespondent al agenţiei France Presse.

Un rezervor de gaz era în continuare cuprins de flăcări la sosirea fotoreporterului AFP la faţa locului, unde pompierii intraseră în acţiune.

Ambasada Indiei la Khartoum a anunţat pe site-ul său că 50 de cetăţeni indieni erau angajaţi ai uzinei şi că unii dintre aceştia figurează printre victime, fără să ofere mai multe detalii.

Într-un comunicat, guvernul a făcut cunoscut că "23 de persoane au fost ucise şi alte peste 130 rănite într-un incendiu produs într-o zonă industrială", provocat de "explozia unui camion-cisternă conţinând gaz", conform Agerpres.

Potrivit primelor informaţii strânse la faţa locului, în uzină lipseau materialele de securitate, a subliniat guvernul.

"Au fost, de asemenea, produse inflamabile depozitate incorect, ceea ce a permis propagarea focului", precizând că a fost deschisă o anchetă.

Răniţii au fost transportaţi la mai multe spitale şi medicii care erau liberi au fost chemaţi în ajutor, potrivit unui comitet de medici constituit în cadrul mişcării de protest care a zguduit Sudanul între decembrie 2018 şi august 2019.

"Explozia a fost puternică. Mai multe maşini parcate în vecinătate au fost şi ele cuprinse de flăcări", a declarat pentru AFP un angajat al unei firme din vecinătate.