Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Erdogan nu se opreşte: Îi acuză pe susţinătorii lui Gulen de implicare în atentatele cu bombă

Thursday, 18 August 2016, 18:45 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un discurs televizat, Erdogan a declarat că Turcia se confruntă cu atacuri teroriste comise de diverse organizații teroriste care acționează împreună. El a afirmat că susținătorii lui Gulen au fost complici în atacurile comise joi de militanții kurzi care au ucis șapte membri ai forțelor de securitate și au rănit alte 224 de persoane în sud-estul Turciei.

Turcia îl acuză pe predicatorul Gulen de organizarea puciului eșuat din 15 iulie și dorește ca SUA să-l extrădeze. Gulen, aflat din 1999 într-un exil autoimpus în Statele Unite, a negat aceste acuzații și a condamnat puciul. Din punct de vedere ideologic, clericul musulman Fethullah Gulen are puține în comun cu organizația separatistă PKK, care dorește autonomia regiunii din sud-estul Turciei cu populație majoritar kurdă. PKK este considerată o organizație teroristă de SUA, Ankara și alte state europene.

Sud-estul Turciei este din nou scena unor lupte sângeroase între PKK și forțele de securitate turce din vara anului trecut, după eșuarea negocierilor de pace menite să pună capăt acestui conflict, care a făcut peste 40.000 de morți din 1984, amintește sursa citată, potrivit Agerpres.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN