Erdogan, dezlănțuit către Netanyahu: ”Ești un terorist. Israelul este un stat terorist”

Sunday, 01 April 2018, 22:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

''Hei, Netanyahu! Eşti un ocupant! Şi ca ocupant te afli pe aceste locuri. În acelaşi timp, eşti un terorist", a declarat Erdogan într-un discurs televizat adresat susţinătorilor săi din Adana (sudul Turciei), notează Agerpres.

''Ceea ce le faci palestinienilor oprimaţi va fi înscris în istorie şi noi nu vom uita niciodată''. ''Poporul israelian nu se simte confortabil cu ceea ce faci'', a adăugat preşedintele turc.

"În ce ne priveşte, noi nu suntem vinovaţi de niciun act de ocupaţie", a mai spus el.

Vineri, zeci de mii de palestinieni s-au adunat la această barieră în prima zi a "marşului întoarcerii". Acest protest, care se aşteaptă să dureze şase săptămâni, este menit să revendice dreptul de întoarcere pentru palestinieni care şi-au părăsit pământurile sau au fugit din ţară în timpul războiului care a urmat după crearea statului Israel în 1948.

În acea zi, cel puţin 16 palestinieni care se aflau aproape de linia de demarcaţie au fost ucişi de tiruri israeliene şi mai mult de 1.400 au fost răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii în Gaza.

Preşedintele turc a acuzat sâmbătă Israelul că a comis un "atac inuman".

Dar Netanyahu a reacţionat duminică afirmând pe contul său de Twitter că ''armata cea mai etică din lume nu are de primit lecţii de morală din partea celui care bombardează civili fără discernământ de ani de zile''.

Într-o alocuţiune adresată mulţimii înainte de discursul său duminică, Erdogan a acuzat de asemenea Israelul că este un "stat terorist".

Apărătoare ferventă a cauzei palestiniene, Ankara are o relaţie delicată cu Israelul, în pofida unui acord de normalizare încheiat în 2016, după mai mulţi ani de raporturi neprietenoase, scrie AFP.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA