Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Erdogan, anunţ cutremurător pentru Europa, despre întâlnirea pe care o va avea cu Putin

Sunday, 07 August 2016, 19:53 Sursă: REALITATEA.NET

"Va fi o vizită istorică. Un nou început. La discuțiile cu prietenul meu Vladimir (Putin), cred că va fi deschisă o nouă pagină în relațiile noastre bilaterale.

Țările noastre au multe lucruri de făcut împreună", a spus Erdogan. El va efectua marți o vizită la Sankt-Petersburg, unde se va întâlni cu președintele Putin.

Cei doi lideri ar urma să discute despre problema ridicării embargoului rusesc asupra produselor alimentare, reluarea zborurilor charter, construcția gazoductului TurkStream, situația din Siria sau lupta împotriva terorismului.

Relațiile dintre cele două țări au fost extrem de tensionate, fiind afectate de doborârea unui bombardier rusesc Su-24 de către aviația turcă la granița cu Siria în noiembrie anul trecut.

La 29 iunie, Putin și Erdogan au avut o convorbire telefonică în timpul căreia au convenit să ia măsuri pentru normalizarea relațiilor dintre țările lor, precum și asupra unei întâlniri personale. Putin i-a spus lui Erdogan că mesajul său de la 27 iunie, când președintele turc a cerut scuze pentru moartea pilotului Su-24, a creat condițiile prealabile pentru reluarea colaborării.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN